VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

4 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2019. május, 22. oldal)

Lányok a 2019-es Diákolimpán
Lányok a 2019-es Diákolimpán

A Diákolimpia nyitónapján, a szezonban először versenyzési lehetőség hez jutottak a 2018. szeptemberében kezdő versenyzőink is. A nagyon komoly külsőségek és rekord indulói létszám mellett megrendezett versenyen derekasan szerepeltek újoncaink. Az első pillanatok megilletődése után rendre nyerték az asszókat és mindenki felejthetetlen élménnyel, néhányan pedig éremmel fejezhették be a napot. Diák olimpiai érmeseink a kezdő vívók kategóriájában: Ivántsy Ede 3. hely Kriston Patrik 6. hely, Sasvári Tamás 7. hely. A leigazolt versenyzőket is magában foglaló nyílt kategóriában: Balázs Bence 1. hely, Kriston Patrik 2. hely, Nagy Darinka 6. hely. A csapatversenyek során is jutott érem Veresegyházra. A Kriston Emma, Nagy Darinka, Rabóczki Tekla, Szalkai Kinga összeállítású csapat, a Fabriczius József Általános Iskola színeiben aranyérmet szerzett, míg a nagyobbak között Nagy Balázs és Szabó Márton a gödöllői Török Ignác Gimnázium csapattagjai éppen lemaradva a dobogóról a 4. helyen végeztek.

Mindeközben Horvátországban versenyzőink a horvát, szerb, szlovén, angol, lengyel, macedón, román, bulgár és magyar versenyzők alkotta mezőnyben több érmet is nyertek. Szakmáry Nándor a juniorok között, míg édesapja és edzője, Szakmáry Sándor a veteránok között bizonyult a legjobbnak. Varga-Labóczki Vazul csak egy honfitársától szenvedett vereséget a döntő asszóban, így neki egy ezüstérem jutott. Szakmáry Janka egy tussal maradt le a dobogóról, és végül a 6. helyezést érte el. Nagy Nándornak a saját korosztályában is, és az idősebbek között is a negyeddöntő jelentette a végállomást és egy 7. és egy 8. helyezéssel kellett megelégednie.

Összességében nagy dicséret illeti a veresi vívókat, elsősorban a szorgalmas edzéslátogatás miatt, amely eredménye a fent említett sok érem és dobogós helyezés. Gyere Te is vívni és legyél a következő bajnok! Jelentkezés és érdeklődés telefonon: 20 665 3374

Beszédes Zoltán és Szakmáry Sándor

A 2019-es év első versenye egy veterán válogató verseny volt, ahol Szakmáry Sándor magabiztosan nyerve minden asszóját, végül a dobogó legtetejére állhatott. Január végén került megrendezésre a juniorok országos bajnoksága, ahol a, még kadet korú Nagy Balázs 132 induló közül a szenzációs 9. helyet szerezte meg. A csapatversenyekben a junioroknál, a korosztálynál lényegesen fiatalabb csapataink közül a lányok teljesítettek jobban. A Kálózi Anna, Szakmáry Janka, Zsótér Lilla összeállítású csapatunknak a nyolcadik helyezést szerezték meg. A fiúknál a népesebb és nagyon komoly tudással bíró csapatok közül a 12. helyezés is dicséretet érdemel, mivel a csapat egyetlen tagja sem junior korosztályú még. A csapat tagjai: Balázs Bence, Nagy Balázs, Nagy Nándor, Sinka Gáspár.

Február 1-3-án ismét a 10-14 éves korosztályon volt a sor a Vasas által rendezett Olimpici GP. párbajtőr versenysorozat 3. állomásán, ahol szinte minden korosztályban több, mint 100 ellenfelet felsorakoztató mezőnyben kellett helytállni vívóinknak. Ez ismét Nagy Nándornak sikerült a legjobban, aki csak a döntő asszóban szenvedett vereséget egy bolgár vívótól, így a dobogó második fokára léphetett. Ez az ezüstérem azért is csillog nagyon fényesen, mert Nándi a döntőbe jutásért most először legyőzte a ranglistavezető BVSC-s ellenfelét! A különböző korosztályokban induló összes veresi vívó dicséretet érdemel, mert a folyamatos fejlődés mellett a legjobbjukat nyújtották és sokuknak csak egy hajszálon múlott a döntős szereplés. Szakmáry Janka azonban a számára eggyel magasabb serdülő korosztályban élete legjobb teljesítményét nyújtva a 8. helyezést érte el.

A tél vége és a tavasz eleje egyértelműen Balázs Bence tündöklését hozta. Január 20-án megnyerte a Komlón rendezett Gaál Csaba emléktornát, majd február 16-án a Budapesten rendezett diákbajnokságon diadalmaskodott veretlenül.

Ezt követte március 1-jén a magyar Grand Prix pontszerző nemzetközi versenye Bükön, ahol 97 hazai és külföldi vívóból álló mezőnyben óriási küzdelemben nyert aranyérmet, kupát, vándorserleget, különdíjat és 320 ranglistapontot. Ezen a versenyen Nagy Nándor korosztályában harmadik ehlyezést ért el, és ezzel szinte behozhatatlan módon bebiztosította magának a szezonvégi összetett ranglista dobogós helyezését.

És itt még nem volt vége a sikereknek.

Március 22-én már a 3 kontinens 41 országának versenyzőit regisztráló wroclawi versenyen indult Bence. Korosztályában 223 vívó között az 5. helyet szerezte meg, 1 tussal maradt le a dobogóról. Nem sok ideje maradt regenerálódni; március 30-án a BOK-csarnokban a 3000 résztvevőt felvonultató országos diákolimpia „A” kategóriás mezőnyének III. korcsoportjában kellett helytállnia. 107 vetélytársa előtt érde melte ki győztesként a Magyarország Diákolimpia Bajnoka 2019 ® címet és állt fel boldogan a dobogó tetejére az ünnepélyes díjátadón, ezzel zárva le ezt az eredményekben kivételesen gazdag negyedévet.

Kis szusszanásnyi szünetet követve március végén, két fronton kellett helytállniuk a veresegyházi vívóknak. A csapat egyik része az Országos Diákolimpián Budapesten, a másik része pedig Eszéken egy nemzetközi versenyen vett részt.

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás