VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

3 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2020. szeptember, 30. oldal)

Vívás
Mint a legtöbb sportág esetében történt, a koronavírus megjelenése drasztikusan átszabta a vívók versenynaptárát is. A Magyar Vívó Szövetségben augusztus elején, a javuló járványügyi adatok láttán döntés született, hogy nagyon szigorú szabályok betartása mellett újra indulhat a vívó „szezon”.
VVSK egyesület

A hosszú kihagyás után augusztus 28-30. között Szolnokon került sor az Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság megrendezésére. A vidéki egyesületek versenyén a szülők, kisérők nem mehettek be a küzdőtérre és a vívók is csak az asszójuk idejére kaptak felmentést a maszk viselése alól. Mindezek a szokatlan körülmények nem zavarták meg a veresi vívókat és rengeteg vidékbajnoki érmet és kupát szereztek vívóink.

A hétvége hőse egyértelműen Balázs Bence volt, aki négy versenyszámban indult és négy aranyérmet szerzett. A két egyéni és két csapatverseny asszói során nem talált legyőzőre a két nap során. Az újonc és serdülő egyéni vidékbajnoki címek mellé szombaton Neuspiller Dáviddal és Szajkovits Bencével közösen, míg vasárnap Nagy Nándorral (egyéni 7. hely) és Varga Labóczki Vazullal (egyéni 5. hely) nyerték meg a csapatverseny küzdelmeit. A veresi vívók már öt éve nem engedik ki a kezükből a vidéki fiú csapatok trófeáját. Kiemelt eredmé nyességgel versenyzett a hétvége során Neuspiller Dávid is, aki a gyermek kor osztályban egyéni 2., csapat 2. illetve újonc egyéni 5. és csapat 1. helyezést szerzett. Szajkovits Bence a gyermek korosztályban egyéni bronzérmet, csapat ezüstérmet, és az újonc csapat tagjaként aranyérmet nyert. Fehér Zsombor a hibátlan csoportkör után a legjobb négy közé jutásért sajnos vereséget szenvedett, de így is az előkelő 5. helyezés lett az eredménye. A legkisebb, törpici fiúk versenyében szintén a nyolcas döntő részese volt Sasvári Tamás, aki végül a 6. helyezést érdemelte ki.

A lányok is kitettek magukért ezen a hétvégén. Legjobb egyéni eredményt Szakmáry Janka érte el, aki a legnagyobb mezőnyt felsorakoztató serdülő leány korcsoportban a dobogó 3. fokára állhatott fel. A 2008-ban született leányaink, BOROS Aisa, Kriston Emma, Nagy Darinka két korosztályban is ezüstérmet szereztek a csapatversenyek során, pénteken a gyermek (2007-ben születettek), szombaton pedig a bambi (2008-ban születettek) korosztályban. Szombaton többnyire vezettek a veresi lányok a döntőben, de a végén csupán egy találattal maradtak alul. Így is nagy gratuláció illeti őket. Az egyéni versenyek során Nagy Darinka mindkét nap 6. helyezést ért el, míg BOROS Aisa a 8. helyen végzett. A szombati csapat ezüst elérése elsősorban az egyre jobb formában vívó Kriston Emma érdeme volt. A legkisebb lányok versenyén Szalkai Kinga rendkívül tetszetősen, de még egy kicsit kevésbé eredményesen vívott, ami most a legjobb 16-ba kerüléshez volt elég. A versenyen nyújtott teljesítmény jó visszajelzés volt az idén nyáron korábban elkezdett edzőtábori és veresi, valamint budapesti felkészülésre vonatkozóan.

Az idén is nagy szeretettel várjuk a vívás iránt érdeklődők jelentkezését!

20 665 3374, s.szakmary@t-online.hu Szakmáry Sándor

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás