VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

2 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2020. november, 27. oldal)

Vívás

Október 23-24-én XII. alkalommal került megrendezésre Veresegyházon párbajtőr vívóverseny és másodjára adott helyszínt a versenynek a Kosárlabdacsarnok. Tavaly hatalmas mezőny gyűlt össze városunkban, mivel a kétnapos verseny során megközelítőleg 500 vívó mérte össze a tudását felnőtt és utánpótlás korosztályokban.

Sajnos az idei megmérettetésre nagymértékben rányomta a bélyegét a vírus-helyzet. Az MVSZ határozata alapján csak szabadidős kategóriában lehetett megrendezni a XII. Versegyház Kupát, szigorú járványügyi előírások szerint. Így a női és férfi versenyre közel száz vívó látogatott el hozzánk. Szintén a biztonság fokozása érdekében, idén külön napon rendeztük meg a nők és férfiak versenyét. Veresegyházi versenyzőink szinte teljes létszámmal jelen voltak, egyrészt versenyzőként, másrészt versenybíróként. Egyedül Balázs Bence kapott felmentést, aki kiemelt utánpótlás versenyzőként Tatán vett részt edzőtáborozáson. A versenyen részt vevő vívók már nagyon ki voltak „éhezve” egy kis küzdelemre, így kivételesen most két csoportkör után került sor a tábla-vívásra. Ezen első szakaszban a legjobb veresegyházi eredményt a férfiak mezőnyében Nagy Nándor érte el, aki 11. helyről várta a folytatást. A női mezőnyben Samu Laura volt a legjobb veresi, ő a 12. helyről kezdhette meg a verseny második szakaszát. A 8-as döntőben végül nem került versenyzőnk, a veresiek legjobbja Szakmáry Janka 11., illetve Nagy Nándor 12. helyezése volt.

Kosárlabda csarnok

A veterán férfiak mezőnyében külön versenyszám is lebonyolításra került, melyben Szakmáry Sándor a második helyezést szerezte meg. Ha a kiemelkedő veresi eredmények az idén el is maradtak, nagyszerű érzés volt hallani a verseny végén a sok köszönetet, amiért a nehézségek ellenére, minden biztonsági előírás betartása mellett a VVSK Vívó Szakosztálya megrendezte hagyományos versenyét! Bízunk benne, hogy 2021-ben újra hatalmas mezőny részvételével, nézők és érdeklődök figyelme előtt tudjuk megrendezni XIII. versenyünket.

Szakmáry Sándor

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás