VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

2 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2017. február, 26. oldal)

Szakmáry Nándor az edzőkkel, Kadet Országos Bajnokság 2. hely
Szakmáry Nándor az edzőkkel, Kadet Országos Bajnokság 2. hely

2017. januárban országos bajnokságon dőlt el, hogy ki kezdi legjobban az új évet a kadet párbajtőrözőknél. A 109 főt számláló népes mezőnyben nem csak a bajnoki cím elnyerése volt a cél, hanem a korosztályos plovdivi Európa Bajnokság válogatott kerettagsága is.

Többek között ezért is rendkívül értékes Szakmáry Nándor második helyezése. Nándor az egész nap során meggyőző fölénnyel győzte le ellenfeleit, de a döntőben BVSC-s ellenfelével szemben nem találta az ellenszert, így az ezüstérem jutott számára. Ezzel a jó szerepléssel az utolsó válogató verseny előtt sikerült stabilizálnia a helyét az Eb-re utazók listáján.

A szombati egyéni versenyek után vasárnap rendezték a csapat versenyeket, ahol a 22 induló csapat közül a veresegyházi kadet párbajtőrözők a 7. helyet szerezték meg. A Bús Dániel,Nagy Balázs, Szabó Márton, Szakmáry Nándor összeállítású csapat, a influenza-járvány tüneteivel is küzdve nagy csatában jutott a legjobb nyolc közé a Pécs legyőzésével, majd a Vasas 1-es csapata a papírformának megfelelően legyőzte fiainkat. Az 5-8. helyért egy újabb patinás csapat, az MTK következett, akiktől rendkívül szoros végjátékban, 8 találatos hátrányból felzárkózva szenvedtünk szoros vereséget. Végül a hetedik helyért folyó helyosztón az Óbudai Fless csapatát sikerült legyőzni úgy, hogy minden fiú jelesre vizsgázott a küzdeni tudásból.

A többnyire serdülő korosztályú fiatalabb lányaink (Kálózi Anna, Szőke Napsugár, Zsótér Lilla) szintén a kadet csapatbajnokságon a 11. helyezést érték el.

Edzők: Beszédes Zoltán, Szakmáry Sándor

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás