VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

2 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2017. Május, 24. oldal)

Rendkívül komoly külsőségek között rendezte meg a Magyar Vívó Szövetség és a Magyar Diák Sport Szövetség a 2017. évi vívó diákolimpiát. A BOK Sportcsarnok 2013-ban a budapesti vívó világbajnokságnak, 2017-ben pedig a 3 fegyvernemes vívó diákolimpiának adott helyszínt. A korábbi vívó Európa-, világ- és olimpiai bajnokok képeivel díszített hatalmas csarnokban több, mint 1000 vívó versenyzett egyszerre 6 korcsoportban, 36 versenyszámban.

A párbajtőr számokban kiosztott 12 aranyérem közül kettő került Veresegyházra. Balázs Bence a II. korcsoportban, a Fabriczius József Általános Iskolát képviselve, míg Szakmáry Nándor az V. korosztályban a gödöllői Török Ignác Gimnáziumot képviselve állhatott a dobogó legfelső fokára. Mindkét veresegyházi vívó imponáló magabiztossággal menetelt a döntő felé, ahol szintén okos vívással kerekedtek az ellenfelük fölé.

Az I-es korcsoportban (2008-as születésűek) versenyző Nagy Darinka és Szajkovits Bence csak egy hajszállal maradt le a döntőről, és így nekik a szintén nagyon szépen csillogó bronzérem jutott. A nyolcas döntőbe jutott még, és így éremmel zárta a 2017-es diákolimpiát Nagy Nándor 6.helyen, Kálózi Anna a 8. helyen végzett. A fiúk II. korcsoportos csapatversenyében a Fabriczius József Általános Iskola párbajtőr csapata (Balázs Bence, Lugossy Dávid, Rabóczki Márton, Szajkovits Bence) a II. helyezést szerezte meg.

Gratulálunk nekik és minden veresi vívónak. Ha te is bajnok akarsz lenni, gyere és próbáld ki a vívást! Jelentkezés: 20 665 3374

Felkészítők: Beszédes Zoltán, Szakmáry Sándor
Diákolimpia 2017

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás