VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

2 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2018. április, 27. oldal)

December elején Varga Labóczki Vazul az Olimpici GP sorozat szolnoki állomásán, míg Szakmáry Nándor december 31-én, a Szilveszter Kupán búcsúztatta az előző évet bronzérmes helyezéssel.

A 2018-as év elején rendezett versenyeken mindketten rátettek egy lapáttal. Vazul a büki párbajtőr GP-n már csak a döntőben talált legyőzőre, így a több mint 150 főt felvonultató nemzetközi mezőnyben a dobogó második fokára állhatott. Nagy Nándor is kimagaslóan teljesített a GP fordulók csoportköreiben. Asszóit magabiztosan nyerte, és rendre a mezőny élén, vagy a legelején állt a versenyek első részét követően. Sajnos a folytatásban, a táblamérkőzések során még becsúsztak kisebb hibák, amelyek – átmenetileg – késleltetik az igazi siker elérését. Vazult és Nándit a versenyeken elért jó szereplésük okán az idén már két alkalommal hívták meg a legjobbak korosztályonkénti tatai és budapesti edzőtáborozására. Szakmáry Nándor a felnőtt mezőny évnyitó, hódmezővásárhelyi párbajtőr versenyén lépett egyet előre és szerzett ezüstérmet. Ezen a versenyen a Szakmáry Nándor, Szakmáry Sándor (egyéniben 7. hely.) és egy pécsi vívó által alkotott csapat veretlenül nyerte meg a győzteseknek járó csapat kupát. Nándor a februárban megrendezett debreceni nemzetközi versenyen a döntőben egy argentin vívót győzött le nagyon szoros asszóban, a végén hátrányból fordítva, 15:14-re és elhódította a Békessy Kupát.

Március végén a veresegyházi vívók 10 fővel vettek részt Eszéken, a Horvát Vívó Szövetség által rendezett nemzetközi párbajtőr utánpótlás versenyen. Versenyzőink a magyar vívás hírnevéhez méltóan, sikeresen szerepeltek. Sinka Gáspár eddigi legjobb eredményét elérve, az újonc korcsoportban aranyérmet nyert. A döntőbe jutásért klubtársát, a korábban már említett Vazult győzte le szoros asszóban 15:14-re, így egy bronzérem is jutott Veresre.

Eszéken
A lányok mezőnyében Szakmáry Janka jó vívással éppen csak lemaradt a döntőről. Bátyja Nándor folytatta az idei jó szereplését és magabiztosan, meggyőző fölénnyel hódította el a győztesnek járó serleget. Nagy Balázs ebben, a számára idősebb kor osztályban az előkelő III. helyezést érte el. A versenynap végére maradtak a legkisebbek küzdelmei, ahol a 2008-as születésű Nagy Darinka és Szajkovits Bence a szintén nemzetközi mezőnyben egyaránt bronz érmet nyert. Ugyanezen a hétvégén Balázs Bence a lengyelországi Wroclawban vett részt egy nemzetközi (38 ország részvételével rendezett) utánpótlás versenyen. Bence a csoportkörben nagyszerűen vívott és a tábla első helyéről vágott neki a több mint kétszáz fős mezőny tábla mérkőzéseinek. Sajnos a 16-ba jutásért kikapott Bence, de az így elért 17. helyezés is elismerésre méltó teljesítmény. Bízunk benne, hogy a szezon további részében is folytatódik a jó szereplés és a veresi vívók Beszédes Zoltán és Szakmáry Sándor edzők irányítása mellett továbbra is hozzák a jó eredményeket.
Bük

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás