VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

2 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2017. Szeptember, 23. oldal)

Ahogyan a szakértők tartják, minden siker 80%-ban a felkészülésen múlik. Ennek jegyében a veresi vívók idén már augusztus elejétől elkezdték a felkészülést.


Egy kis raftingolás a horvátországi edzőtáborban
Egy kis raftingolás a horvátországi edzőtáborban

A legnagyobb augusztus eleji melegben két, városunkban készülő amerikai öttusázót segítve, kezdődött a 2017-2018-as idény felkészülése, melyet 14 fővel egy horvátországi alapozó tábor követett. A napi 3 edzés és a sokszor 33 Celsius fokos meleg igen komoly igénybevételt jelentett a résztvevők számára, de az edzések közötti tengeri fürdőzés, illetve a raftingolás a hegyek között, mindig adott egy kis plusz energiát. Horvátországban több esetben együtt edzettünk a Bayer Leverkusen szintén ott edző táborozó vívóival.

Külföldről visszatérve egy nap pihenő után indult a szokásos hazai edzőtábor a Mézesvölgyi iskolában, melyen már a kisebbek is, és néhány új érdeklődő is részt tudott venni. Az itthoni időjárás sem volt sokkal kegyesebb hozzánk, így többször 30 fokos hőségben kellett teljesíteni a tó körüli futásokat.

Az idén is van olyan versenyzőnk, aki eredményei alapján a korosztályos válogatott edzőtáborában vett részt. Szakmáry Nándor a junior keret tagjaként augusztus végén, Mátraházán táborozott a hazai legjobbakkal.

A rendkívül sikeres riói Olimpia után a 2016-2017-es vívó évad a magyar vívók számára szintén sikeres volt. Számos érmet nyertek a nemzetközi versenyeken, Európa- és világbajnokságokon. A kitűnő eredmények közül is kimagaslik az augusztus második felében megrendezett Taipei-i Universiaden elért magyar siker, ahol 3 arany- és 3 ezüstéremmel a magyar vívók lettek a legeredményesebbek.

 

Ha Te is részese szeretnél lenni egy jó csapatnak és sikeres akarsz lenni egy izgalmas és küzdelmes sportágban, akkor gyere vívni! Próbáld ki a vívást, hívj minket a 20 267 2627 telefonszámon!

Szakmáry Sándor

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás