VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

3 percnyi olvasnivaló

Vívás

(Veresi Krónika, 2018. november, 20. oldal)

Balázs Bence aranyérmes a Veresegyház kupán
Balázs Bence aranyérmes a Veresegyház kupán

Szajkovits Ádám, Varga-Labóczki Vazul), „Gyermek” fiú egyéni, 2. hely (Varga-Labóczki Vazul), „Csibe” leány csapatverseny, 1. hely (Kriston Emma, Nagy Darinka, Rabóczki Tekla), és „Csibe” leány egyéni , 2. hely (Nagy Darinka).

VÍVÓ FLASHMOB BUDAPEST

A 2019-es Budapesti Vívó Világbajnokság felvezetésének is tekinthető szeptember végi Vívó Flashmob Budapesten, a Hősök terén került megrendezésre. A nagy látványosságnak számító, több száz vívót megmozgató rendez vényen a veresi vívók is jelen voltak és néhány percet asszózva közvetítették a sportágunk szépségét és elődeink hagyományait.

Ezek az eredmények is tükrözik a veresi párbajtőr utánpótlásképzés erejét, ezért, ha van kedved csatlakozni hozzánk, kérlek, jelentkezz!

Szakmáry Sándor, 20 267 2627

Az október 20-21-i hétvégén immár 10. alkalommal került megrendezésre a Veresegyház Kupa Párbajtőr Verseny, ahol összesen több mint 300-an küzdöttek a Mézesvölgyi Iskola tornatermében.

Az egyre népszerűbb viadalra idén is sokan érkeztek a neves fővárosi klubokból (BVSC, Vasas, MTK, Honvéd), illetve a vidéki utánpótlás-fellegvárakból, ahol a veresegyházi szakosztályhoz hasonlóan előtérbe helyezik a fiatalok nevelését az ország egyik legeredményesebb olimpiai sportága számára. A felnőttek versenyét idén egy Romániából érkező versenyző nyerte, de indiai és ausztrál versenyző is szerepelt városunkban, nemzetközivé téve a veresi küzdelmet. A rendezvényt – a hagyományoknak megfelelően – meglátogatta Pásztor Béla polgármester úr is, aki elismerően szólt a rendezők munkájáról és a rekord létszámú mezőnyről.

A szombati versenynapon kadet, junior fel nőtt versenyzőink az előkészítési, szervezési lebonyolítási feladatok mellett talán nem tudtak 100%-ban a versenyre is koncentrálni, így többnyire a 16 közé jutás során búcsúztak a további mérkőzésektől. Legtovább az egyetemi tanulmányait megkezdő Bús Dani jutott, aki a nyolcaddöntőben szenvedett szoros mérkőzésen vereséget. Egyesületünk legeredményesebb versenyzője, Szakmáry Nándor a junior válogatott listán elfoglalt előkelő helye miatt nem indulhatott.

A fiatalabb veresi sportolók a rendkívül erős és népes mezőnyben (többnyire 40-50 fő induló) értékes helyezéseket szereztek, ezek közül kiemelkedik Nagy Darinka és Kriston Emma törpici lány kategóriában elért 10. ill. 11. helyezése, Varga-Labóczki Vazul 7. helye a serdülő fiúk között, és Balázs Bence 1. helyezése (a döntőben 10:9 re nyert) Varga-Labóczki Vazul 8. és Nagy Nándor 9. helyezése a 42 fős gyermek fiú kategóriában. Bence ezzel itthon tartotta a korosztályos kupát, ápolva a hagyományokat! Az aranyérmet és a serleget a 61.születésnapját ünneplő mesterétől, Beszédes Zoltántól vehette át.

A serdülő lányoknál Szakmáry Janka vívott a végletekig kiélezett mérkőzéseket. A 16 közé jutásért hátrányból fordítva, 3x3 perc alatt 12-12-ig jutottak. Ezt követte az 1 perces ráadás, amikor Janka egy jól kivitelezett támadással bevitte a továbbjutást jelentő találatot. Sajnos a 8 közé jutásért folyó mérkőzésen, szintén a „hirtelen halál”-nak is nevezhető hosszabbításban nem sikerült ez a bravúr.

A VIDÉKBAJNOKSÁG EREDMÉNYEI


Nagy Nándor, Varga-Labóczki Vazul és Balázs Bence az idei vidékbajnokság korosztályos csapatversenyén 2016. és 2017. után, zsinórban harmadszor lettek aranyérmesek veresegyházi színekben. További helyezések: „Bambi” fiú csapatverseny, 2. hely (Balázs Bence, Rabóczki Márton, Szabó Vilmos), „Bambi” fiú egyéni, 1. hely (Balázs Bence), Újonc” fiú csapatverseny, 3. hely (Nagy Nándor, Sinka Gáspár,

Vidékbajnokság
Vívó flashmob

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás