VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

3 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2020. március, 24. oldal)

Vívás

Amint arról a Veresi Krónika januári számában hírt adtunk, párbajtőrözőink számára ígéretesen indult a 2019/20-as versenyszezon. Nagy örömünkre a folytatás is szép sikereket hozott.

Január 24-26. között került megrendezésre számottevő nemzetközi részvétellel a Vasas Fáy utcai csarnokában az Olimpici Grand Prix 3. fordulója. Pont szerző helyezéseink közül kiemelkedett Balázs Bence teljesítménye, aki a 136 fős korosztályos mezőnyben az 1. helyet szerezte meg. A csoportkörben elszenvedett egyetlen vereséggel és rossz tusaránnyal a 24. helyen kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt és már a 64-be kerülésért is komolyan meg kellett küzdenie, de ezen a napon nem volt, aki megállítsa. Mutatja ezt az is, hogy a nyolcas döntőben 10 tus alatt tudta tartani jónevű ellenfeleit, köztük az addig még a korosztályos ranglistát vezető honvédos vetélytársát is, akit a legjobb 4 közé jutásnál búcsúztatott el a további küzdelmektől. A sikeres elődöntőt (15:8) látva nem csodálkozott a népes közönség a döntőben a BVSC-s ellenfele felett aratott magabiztos, 15:7-es győzelmén. Bence ezzel visszavette a vezetést a korosztályos ranglistán, előnye jelenleg 120 pont a már említett honvédos versenyző előtt. A diákolimpia szervezői az utóbbi évek kiemelkedően magas számú nevezései miatt úgy döntöttek, hogy területi selejtezőkről lehet bejutni az országos döntőre (BOK-csarnok, 2020. május 1-2-3.) A VVSK „A” kategóriás vívói az összevont budapesti és Pest megyei területi indulóknak kiírt versenyen kvalifikálhatták magukat a korcsoportonként 20-20 döntős helyre, ami – ismerve a nagy fővárosi klubok erős utánpótlás bázisát – komoly feladatot jelentett. Indulóink közül a III. korcsoport/lány (2007-2008.) kategóriában a 2008-as születésű Nagy Darinka bravúros 8. helye és ugyanezen korosztály fiú versenyzőinél Neuspiller Dávid 10. helye országos döntőt ér csakúgy, mint Varga-Labóczki Vazul 15. helyezése a IV. korcsoportban (2005-2006). Ez utóbbiban két veresi vívó is a dobogóra állhatott; Darinka bátyja, Nagy Nándor 2. lett, a 2006-os születésű Balázs Bence meglepetésre a 3. helyen végzett. Rabóczki Tekla az 5. helyet szerezte meg a II. korcsoportban. „B” kategóriás vívóink (akik még nem igazolt versenyzők) is remekeltek: Samu Laura és Szalkai Kinga egyaránt bronzérmes lett a IV. illetve a II. korcsoportban, utóbbiban az öttusázó Kovács Réka aranyérmet, míg a szintén öttusázó Becsei Bulcsú bronzérmet szerzett.

Február 15-én Zágráb volt a házigazdája az U14-es európai körverseny soron következő állomásának, ahová 6 fős magyar különítmény érkezett, egyikük Balázs Bence volt. A csoportkörben ugyan kikapott egy katari ellenfelétől, de az egyenes kieséses szakaszban már megállíthatatlannak bizonyult a veresi vívó; sorban vette az akadályokat, bár az elődöntőben akadt izgalom bőven, mivel 13:14-es állásból kellett fordítania bolgár vetélytársa ellen. Miután ez sikerült, a döntőben végig vezetve, magabiztosan (15:12) győzött és a közönség tapsától kísérve állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nála nagyobb ünneplésben talán csak mestere, Beszédes Zoltán részesült, aki 7 évet töltött el a horvát fővárosban edzőként. Óriási ováció tört ki, mikor a pódiumra szólították, mint a győztes vívó edzőjét. Szakmáry Sándor

Kovács Réka
Nagy Nándor, Balázs Bence, Nagy Darinka, Szakmáry Sándor

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás