VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

3 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2024. március, 25. oldal)

Vívás
Szakmáry Sándor február végén Stockholmban vett részt egy nemzetközi veterán versenyen. A népes mezőnyben először a csoportkörben kellett teljesíteni az 5 találatra vívott asszókat, amelyeket svéd, lengyel, angol, német, francia vívókkal szemben 5 győzelemmel és egy verseséggel zárt. A verseny további részében már tíz találatra folytatódtak az asszók, melyek közül a legjobb nyolc közé jutásért egy szoros és fordulatos asszóban 10-9-re alulmaradt a svéd ellenfelével szemben. A svéd fővárosban így az előkelő 10. helyezést szerezte meg.

Szakmáry Janka az elmúlt időszakban több junior világkupán is részt vett a magyar junior párbajtőr válogatott tagjaként. Janka az évek óta tartó szorgalmas munka eredményeként jutott ki ezekre a versenyekre, de sajnos még komolyabb áttörést jelentő eredményt nem sikerült elérnie. A szerencse sem szegődött mellé, mert minden esetben egy találat választotta el a jó helyezést jelentő továbbjutástól. A németországi versenyen az amerikai riválisa ellen 13-8-ra vezetett, de egy kis szerencse és nemzetközi rutin híján az utolsó percben sikerült az ellenfelének kiegyenlítenie és az egy perces ráadást megnyernie. Mivel Janka még jövőre is ebben a korosztályban fog versenyezni, bízunk a sikeresebb folytatásban.

A korábbi gyakorlattól eltérő időpontban került megrendezésre a legutóbbi Országos Diákolimpiai vívóverseny és Országos Sulivívó találkozó. Utóbbin 25 fővel a Versesegyházon működő Jövő Iskolájának diákjai vettek részt, akik már a második tanévben ismerkednek a vívás alapjaival és fortélyaival iskolai testnevelés órák keretében. A Magyar Vívó Szövetség minden évben nagy hangsúlyt helyez a Diákolimpiára, és ez az az esemény, ahol egy helyszínen a legtöbb vívó jelenik meg egy hosszú hétvége során. Három fegyvernemben, egyéni és csapatversenyeken mérhetik össze tudásukat a magyar általános- és középiskolákban tanuló vívók. A mostani versenyen a veresi vívók közül Kriston Emma szerepelt a legjobban, ő korosztályában a dobogó 3. fokára álhatott fel!

Lassan két éve, hogy Veresegyházon a felnőttek számára is elindult a vívásoktatás, illetve lehetőség nyílott korábbi aktív vívók újrakezdéséhez, vagy akár csak rekreációs céllal részt venni a vívó edzéseken. A vívótermet többnyire rendszeresen látogató szülők rendkívül szorgalmas tanítványoknak bizonyulnak a foglalkozásokon, illetve óriási lelkesedéssel és gyermeki izgalommal vesznek részt versenyeken. A 40 év feletti, így a veterán korosztályba beérő veresi amatőrök március első

Kriston Emma (Diákolimpia III. helyezés) Kriston Emma (Diákolimpia III. helyezés)
szombatján Szolnokon vettek részt válogató versenyen. Volt olyan tagunk, akinek ez volt az első vesenye, de voltak, akik már rutinosnak mondhatók és versenyről-versenyre komolyabb ellenfélnek számítanak a nagyobb vívómúlttal rendelkező veteránok számára. Mára már a veterán vívás berkeiben is jegyzik Veresegyház nevét. Ezen a szombati napon a legjobb eredményt Szakmáry Sándor érte el, aki az 50+ kategóriában a harmadik helyezést szerezte meg.
A veresi veterán vívók: Csiszár Zoltán 50+, Szakmáry Sándor 50+, Láng András 40+, Osváth György 40+ A veresi veterán vívók: Csiszár Zoltán 50+, Szakmáry Sándor 50+, Láng András 40+, Osváth György 40+

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás