VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

2 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2024. március, 24. oldal)

Öttusa
Tóth Dorka Sára és Szakmáry Sándor a Héraklész díjátadón.
Tóth Dorka Sára és Szakmáry Sándor a Héraklész díjátadón.

Az öttusa sportág háza táján folyamatosak és jelentősök a változások nemzetközi szinten is és Veresegyházon is. A korábban a Kovács lányok (Enikő, Réka, Ajsa) által fémjelzett veresi öttusa korábbi formájában jelenleg szünetel, de ennek ellenére mégis van egy junior korú öttusázó hölgy, Tóth Dorka Sára, aki az öttusa mostani formájában erősen felértékelődött vívásban Veresegyházon folytatja az edzéseit. Szakmáry Sándorral közel három éve kezdték el a közös munkát, amely hozzájárult Dorka sikereihez. Ezen sikerek közül is kiemelkedik a tavalyi, Litvániában megrendezett Junior öttusa világbajnokságon, női váltóban (Basa Lili, Tóth Dorka Sára) megszerzett 2. helyezés, illetve az egyéniben a legjobb magyarként elért 8. helyezése.

Dorkának nem a vívás a legerősebb száma, de ezen a világbajnokságon rendkívül koncentráltan és az edzői utasításokat betartva vívott, így az első alkalommal fordult elő, hogy a jól vívó magyar párbajtőröző hölgyek közül legjobbként teljesítette a rangsoroló vívást. Ez a teljesítmény végül elég alapnak bizonyult a végső, jó eredményhez.

Ennek a remek versenyzésnek az eredményeképpen Dorka és Lili az utánpótláskorú versenyzők legrangosabb hazai sport elismerését, a Héraklész díjat is elnyerték az egyéni sportágak női csapat kategóriában. A vb ezüstérem a Héraklész díjkiosztón is a második helyezést érdemelte ki. Ez a program a versenyzők mellett az edzőket is elismeri, így Szakmáry Sándor is átvehette a megtisztelő díjat és oklevelet.

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás