VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

3 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2020. december, 23. oldal)

Vívás

A koronavírussal dacolva a hazai utánpótlás vívószezon a kiadott versenynaptár szerint gördülékenyen zajlik. A novemberi kadét- és junior Magyar Kupa fordulón kettő veresegyházi versenyzőnek is sikerült a nyolcas döntőbe jutnia.

Az udvariasság okán először Szakmáry Janka végső, hetedik helyezését emelem ki. Janka a csoportkörben négy győzelmet aratott és ezzel a 65 versenyző közül a 16. helyről folytathatta a küzdelmeket. Az első győztes táblamérkőzés után, amelyet egy MTK-s versenyző ellen vívott, a csoportkörben a legjobb eredményt elérő tábla 1-es diósgyőri vívóval kellett megküzdenie a döntőbe jutásáért. Az asszó végig rendkívül izgalmas volt, de Janka egy-két tussal mindig ellenfele előtt járt, és a 15-12-es eredmény a javára nagy sikert jelentett. Ezt követően már a dobogóért folyt a következő asszó, amit Jankának ugyanazzal a Vasas-versenyzővel kellett megvívnia, akit még eddig nem sikerült legyőznie. Sajnos most is csak szorosabbá tudta tenni az eredményt, és így végül meg kellett elégednie a hetedik helyezéssel. Azonban ez volt az első kadét korosztályban elért döntős helyezése, így boldog és elégedett volt ő is és edzője, aki egyben az édesapja.

Ugyanezen a versenynapon a kadét fiúk versenyében a november 14-i Magyar Kupa fordulón tette le igazán a névjegyét Balázs Bence az idősebbek között. Már a korábbi kadét és junior versenyeken is „rángatta az idősebbek bajszát”, de eddig mindig hiányzott egy kicsi, sokszor csak egy-egy találat, a kiugró eredményhez. Bence a csoportkörben öt győzelmet aratott és ezzel a 94 versenyző közül a 9. helyről folytathatta a küzdelmeket. Az első győztes táblamérkőzés után, amelyet sajnálatos módon éppen Szajkovits Ádám klubtársával vívott, egy balatoni versenyző következett, akit szoros csatában 15-14 arányban legyőzött és ezzel a nyolcas döntőbe jutott. Ezt követően a dobogóért neki is a csoportkörben legjobb eredményt elérő tábla 1-es MTK-s vívóval kellett meg-küzdenie. Az asszó végig rendkívül izgalmas volt, de Bence az irányítása alatt tartotta az asszót, és a 15-13-as eredmény a javára, már az elődöntőt jelentette.

Balázs Bence és edzője, Beszédes Zoltán a kadét válogatón
Balázs Bence és edzője, Beszédes Zoltán a kadét válogatón
Szakmáry Janka édesapjával, edzőjével Szakmáry Sándorral
Szakmáry Janka édesapjával, edzőjével Szakmáry Sándorral

Sajnos ezúttal az első helyért már nem vívhatott Bence, mert a két évvel idősebb, későbbi győztes békéscsabai versenyzőtől egy végig szoros mérkőzésen 15-12-es vereséget szenvedett. A megérdemelt bronzérem azonban Bencét és az edzőjét, Beszédes Zoltánt is elégedetté és büszkévé tette.

A többi veresi kadét és junior korú vívó is folyamatos fejlődést mutatva lépeget előre a ranglistán. A sportág jellegéből adódóan nagyon változóak tudnak lenni a teljesítmények a versenyeken. Egy „húzósabb” hét az iskolában erősen rá tudja nyomni a bélyegét a hétvégi megmérettetésre, de mindenkinek vannak kiemelkedő pillanatai és sikeres győzelmei. Bízunk benne, és azért dolgozunk, hogy egyre többen tudjanak stabil, jó eredményeket elérni, igazi élvezet és szórakozás legyen a vívás. Év közben is lehet csatlakozni a veresi vívók lelkes és eredményes csapatához! Tel.: 20 267 2627

Szakmáry Sándor

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás