VVSK

Veresegyházi Vívás

Felnőtt kezdő vívó tanfolyam indul 2022 szeptemberben!

4 percnyi olvasnivaló

(Veresi Krónika, 2021. május, 23. oldal)

Vívás

Az elmúlt időszak a vívók életében igen hektikusan alakult, hiszen a vírushelyzet befolyásolta az edzések és versenyek rendjét. Március elejéig a korábban megszokott ritmusban, szinte minden hétvégén rendeztek versenyt a különböző korosztályok számára és az edzések is zökkenőmentesen folytak. A harmadik hullám erősödése miatt egyidőben álltak le az edzések és a versenyek. Az iskolai tornaterem használatának teljes korlátozása miatt elérkezettnek tűnt az idő, hogy egy kicsit idejekorán, de birtokba vegyék a vívók az új Városi Sportcsarnokban kialakított vívótermet, így egy kis szünet után újból csörögtek a fegyverek Veresegyházon. Az első két hét után a garanciális javítások miatt szintén két hét kényszerszünetre volt szükség, de április közepe óta gőzerővel készülünk a májustól újra induló megmérettetésekre. Bízom benne, hogy a veresi vívók onnan tudják folytatni, ahol abbahagyták.

A 2021-es év Balázs Bence eligazolásával, illetve Szőke Napsugár visszaigazolásával kezdődött. Bence a jelenlegi legeredményesebb veresi vívó az MTK-hoz igazolt, míg Napsugár a Budapesti Honvédtól jött vissza. Természetesen minden sportoló távozása a nevelő klubtól fájó esemény, de Bence esetében elsősorban „mezcserét” jelent, azaz továbbra is Beszédes Zoltán, Zoli bácsi a mestere és hetente 3 alkalommal a veresi vívókkal készül a megmérettetésekre. Ugyan az eredményei kapcsán a neve mellett az MTK csapatnév szerepel, de Bence attól még veresegyházi vívó maradt.

Február első szombatján a Magyar Kupa Kadét Férfi-Női Párbajtőr egyéni versenyek 6.

fordulójában, a veresi vívók is pástra léptek. A fiúknál 142 indulóval, míg a lányoknál 124 indulóval startolt a küzdelem. A fiúknál Balázs Bence 15. és Nagy Nándor 19. helyezése remek eredmény, míg a lányoknál Szakmáry Janka 38. helyezése emelhető ki.

Másnap a juniorok versenye Balázs Bence nagy napja volt. A 126 fős mezőnyben a csoportküzdelmektől kezdve kirobbanó formában vívott és sorra kényszerítette térdre a nála idősebb vívókat. A 32-ért két évvel idősebb ellenfelét 15:7-re verte, majd következett a junior ranglista 1. helyezettje, aki most is táblaelsőként végzett a csoportkörben és a verseny abszolút favoritjának számított. Összecsapásukra a főpáston eleinte kevesen voltak kíváncsiak és az eredmény alakulása is ezt igazolta a hajráig. A három évvel korosabb és közel két fejjel magasabb székesfehérvári fiú már 14:11-re vezetett, de a veresi virtus és azzal arányosan az érdeklődők csak előjöttek. A 16-ba jutásért már minden asszó rég befejeződött a Gerevich- csarnokban, amikor Bence a vívóidő lejárta előtt 14:14-re kiegyenlített, ez már önmagában csodaszámba ment. Az 1 perces vívóidő az aranytusért folyt, amelyet Bence egy remek parád-riposzttal bevitt! Kiejtette a favoritot, aki 4 héttel később junior egyéni bajnok lett. 10 perces pihenőt követően már a nyolcas döntő- ért küzdött: BVSC-s ellenfele szintén elhúzott 14:11-re, de maradt még a veresi virtusból! Bence ezt az asszót is megfordította 15:14-re! A dobogóért vívott harcban hiába ment el 4 évvel idősebb ellenfelétől 11:5-re, itt már kijött a fáradtság, kikapott, így végül az előkelő 6. hely jutott neki.

Balázs Bence
Balázs Bence

Február 21-én az utánpótlás korúak kiemelkedő Olimpici Grand Prix versenysorozatának következő fordulójaként Szolnokon népesültek be a pástok. Versenyzőink, közöttük jónéhány első-versenyes tanítvánnyal, derekasan helytálltak. Természetesen a jobb eredményeket a rutinosabb versenyzőink hozták, mint a korábban is sokat említett és ebben az esetben a saját korosztályában versenyző Balázs Bence, aki ranglistavezetőként magabiztosan nyerte meg az aranyérmet. Ezen a versenyen jó eredménynek mondható Fehér Zsombor 13., Neuspiller Dávid 21., a Cseri testvérek, Dalma és Imola 17. és 19., Boros Aisa 20., Schäfer Alma 21., illetve Szajkovits Bence 29. helyezése a saját korosztályukban a többnyire igen népes mezőnyben.

A leállás előtti utolsó verseny a kadet és junior korosztály országos bajnoksága volt március első hétvégéjén. Minden versenyszámban 100 feletti induló gyűlt össze, de a legnépesebb a kadet férfi mezőny, ahol majdnem 150-en léptek pástra a bajnoki címért. Balázs Bence itt is nagy küzdelmekkel színesített asszók sorozatával menetelt előre és a nagyon szépen fénylő bronzérmet szerezte meg. Sajnos a fiaink közül többen egy-egy tussal maradtak alul a 32-be jutásért vívott asszókban, de Nagy Nándor és Gelb Viktor teljesítménye kiemelhető, míg a kadet lányoknál Szakmáry Janka 22. és Samu Laura 41. helyezése igen biztató és elismerésre méltó.

A májustól újra induló versenyekre már az új felkészülési helyszínen, a hamarosan hivatalosan is átadásra kerülő Városi Sportcsarnok Vívótermében folytatjuk az edzéseinket. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, gyermekeket, és most már akár idősebbeket is, felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni ezzel a remek és a magyarok számára kiemelkedően eredményes sportággal.

Szakmáry Sándor
+36 20 665 3374

Vívóterem

Friss hírek

Kategóriák

Rólunk

Veresi vívás